+46763278457 info@estpopulo.om

Digital Marknadsföring

Vi erbjuder samtliga kanaler inom trafikdrivning och försäljning online. Det kan handla om att stärka närvaron i era sociala medier eller öka antalet leads som genereras. Ett helhetsgrepp kring den digitala marknadsföringen tas för att nå bästa möjliga utfall från insatserna i de olika kanalerna. Vi arbetar i snabba iterationer och testar ständigt nya lösningar, men kompletterar också genom beprövade marknadsföringsstrategier.

SEO

Vad är SEO?

 

SEO är förkortningen för sökmotoroptimering och syftar till att med hjälp av rätt ord och innehåll på en webbsida lyckas hamna så högt upp i Googles sökresultat som möjligt. Att arbeta proaktivt med sökoptimering för Google och andra sökmotorer är idag en nödvändighet för att vara konkurrenskraftig.

SEO-arbetet går bland annat ut på att optimera texter, bilder och metadata för att hemsidan ska värderas och rankas högre. Det krävs nulägesanalys för att se hur konkurrenterna står sig gentemot er sida. I nulägesanalysen tittar vi på Sökordsanalys, Konkurrentanalys, Webbplatsens innehåll och tekniska förutsättningar. Även tekniska aspekter som laddningstid och hur besökarna interagerar med hemsidan bidrar till sidans ranking. För att behålla sina placeringar gäller det även att hänga med i utvecklingen när Google ständigt uppdaterar sina algoritmer för vad som värderas högt.

Vad är värdet av sökmotoroptimering?

 

Över 60 procent av den svenska befolkningen använder Google dagligen för att söka information, få svar på frågor och för att jämföra olika tjänster och produkter. Genom att optimera din hemsida ökar chansen att just du blir hittad och att besökarna landar på din sida.

Vår SEO process

 

Med datadrivna processer och rätt strategi hjälper vi kunderna att nå framgång. När vi ser över er SEO gör vi en gedigen inventering av den befintliga situationen via sökordsanalys, On Page-Analys och Off Page-Analys. Sedan lägger vi upp en plan för att arbeta proaktivt med er sökmotoroptimering framöver. Vi automatiserar processen där det är möjligt och värdesätter att du ska få bra rapportering och uppföljning för full kontroll över utvecklingen och resultatet.

Inom området SEO/Sökordsoptimering erbjuder vi tjänster som:

 

  • Sökordsanalys handlar om att identifiera de ord och begrepp som ska prioriteras i optimeringsarbetet. Ofta är det ord kopplade till det egna erbjudandet.

  • On Page-Analys handlar om att se över den egna sidans innehåll i form av länkstruktur, innehållets kvalitet och tekniska bitar.

  • Off Page-Analys handlar istället om sidans relation till andra webbplatser. Många länkar in till sidan påverkar i regel placeringen i sökresultatet positivt.

  • Rapportering och uppföljning levereras så att du kan följa utvecklingen av SEO-arbetet.

Letar du efter en byrå som kan hjälpa dig med sökmotoroptimering i Göteborg? I så fall har du hamnat helt rätt. Vi förstår oss på Google och SEO. För den som söker en erfaren marknadsföringsbyrå är Est Populo ett givet val.

Frågor och Svar
Vad är SEO?

SEO är en förkortning av search engine optimisation, även kallat sökmotoroptimering på svenska, och innefattar åtgärder med målet att ens eget varumärke ska rangordnas så högt upp som möjligt i Googles och andra sökmotorers sökresultat. Detta leder till ökad synlighet och fler affärer.

Varför är SEO viktigt?

Att arbeta med SEO är viktigt för att stå stadig och konkurrenskraftig när allt mer research görs online. Det är standard idag att söka information online innan inköp görs – det gäller både privatpersoner och företag. Med en ordentligt optimerad hemsida kommer kunderna till dig.

Hur fungerar SEO?

Med SEO-arbete optimeras innehållet för att matcha Google och andra sökmotorers algoritmer. Det handlar om att använda rätt ord och erbjuda innehåll som kunderna vill ha. Målet är att hamna på första sidan för sökresultatet och så högt upp som möjligt.

Vad kostar SEO?

SEO behöver inte kosta mycket. Det handlar om att ha bra struktur och ordning på sitt innehåll samt erbjuda värdeskapande innehåll som attraherar besökare – något som du har mycket att vinna på i flera avseenden.

© Est Populo AB. All rights reserved 2020.

Om oss
Blogg
Kontakt

info@estpopulo.com
+46 763 278 457

Drottninggatan 25, 
411 14, Göteborg
Sverige

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle1.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });