+46763278457 info@estpopulo.om

Digital Marknadsföring

Vi erbjuder samtliga kanaler inom trafikdrivning och försäljning online. Det kan handla om att stärka närvaron i era sociala medier eller öka antalet leads som genereras. Ett helhetsgrepp kring den digitala marknadsföringen tas för att nå bästa möjliga utfall från insatserna i de olika kanalerna. Vi arbetar i snabba iterationer och testar ständigt nya lösningar, men kompletterar också genom beprövade marknadsföringsstrategier.

SEM

Vad är SEM?

 

SEM är en förkortning av search engine marketing och handlar om att driva trafik via PPC (pay per click) marknadsföring. Med hjälp av annonser på nätet lockas besökare att hitta just dig. Inom SEM är Search ads, Google shopping, Display ads och YouTube de vanligaste formerna. Genom en väl genomförd kampanjstruktur och att arbeta proaktivt kan du driva och öka relevant trafik till din hemsida.

SEM-arbetet innebär att identifiera de rätta sökfraserna och sökorden där du vill konkurrera på Google och andra sökmotorer. De flesta större företag idag gör någon form av internet-annonsering för att attrahera nya leads och kunder – särskilt vanligt är SEM inom e-handel där du kan bemöta kundens intentioner med relevant innehåll. Formaten och strategin för Google-annonser förändras över tid så det gäller att arbeta dynamiskt och därmed skapa sig en fördel genom att vara i framkant.

Vad är värdet av SEM?

 

Majoriteten av den svenska befolkningen använder Google dagligen för att söka information, få svar på frågor och för att jämföra olika tjänster och produkter. Det betyder att du kan nå ut till kunder med rätt budskap vid rätt tidpunkt. Med rätt strategi kan du influera kundens köpresa genom de olika faserna medvetenhet, övervägande, köp och kvarhållning. Det handlar om att synas på de kanalerna där dina kunder är.

Hur arbetar vi med sökmotormarknadsföring?

 

Vi hjälper företag att sätta upp en framgångsrik kampanjstruktur, vi skapar relevanta annonser för respektive område och tar fram Google shopping annonser. Det handlar om att sprida synligheten genom alla Googles annonsmöjligheter. Vi hjälper till att optimera annonskostnader och testar ständigt vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Inom området SEM erbjuder vi tjänster som:

 

  • Displayannonsering är digitala annonser som visas tillsammans med annat innehåll, uppfattas ofta som banners. Här ingår även videoannonser.
  • Google Shopping är Googles egen prisjämförelsesajt och här har du chansen att fronta dina produkter när potentiella kunder söker efter det du erbjuder.
  • Remarketing handlar om att bygga medvetenhet och väcka intresse med hjälp av relevanta annonser baserade på besökshistorik för att maximera utfallet.
  • Video/rörligt innehåll – med annonsering på YouTube kan du nå precis den målgrupp du önskar med din annons och ditt erbjudande.
  • Google Search Ads – med dessa annonser som visas direkt i Googles sökresultat exponeras du för en stor målgrupp.

    Har du behov av en marknadsföringsbyrå i Göteborg som kan hjälpa dig med search engine marketing? För den som söker en erfaren marknadsföringsbyrå är EST Populo ett utmärkt val. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med både Google och SEM. 

Frågor och Svar
Vad är SEM?

SEM är en förkortning av search engine marketing, på svenska brukar det kallas sökmotorsannonsering, och går ut på att med rätt innehåll och metoder dels få dina digitala annonser att visas och i nästa led få annonserna att bli klickade på. Med rätt SEM-arbete blir ni datadrivna och låter kunderna söka sig fram till er.

 

Vad är Google AdWords?

Google AdWords är den mest kända formen av SEM och syftar till de betalda annonser som visas högst upp i Googles sökresultat. Här konkurrerar företag och organisationer om de rätta sökorden utifrån vem som betalar mest för att visas på respektive sökord eller sökterm.

Vad är skillnaden på SEO och SEM?

SEO handlar om att optimera innehållet på den egna hemsidan för att matcha Googles algoritmer och på så vis öka sin placering i sökresultatet. SEM handlar istället om att positionera sig på Googles egna auktionsnätverk för att synas högst upp vid relevanta sökningar.

© Est Populo AB. All rights reserved 2020.

Om oss
Blogg
Kontakt

info@estpopulo.com
+46 763 278 457

Drottninggatan 25, 
411 14, Göteborg
Sverige

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle1.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });