+46763278457 info@estpopulo.om

Analys, Strategi och Optimering

Vi låter data och statistik leda vägen för den digitala strategin. Genom datainsamling kombinerad med analys och kreativitet, skapar vi en marknadsstrategi som är skräddarsydd för er verksamhet. Med hjälp av noggrant framtagna datamodeller och processer analyserar vi er trafikflöden och konverteringsbeteende. Vi testar, mäter och utvärderar för att ständigt optimera marknadsföringen.

Målgruppsanalys

Vad är Målgruppsanalys?

 

Target Audience Analys handlar om att identifiera och analysera er målgrupp. För att nå ut med sin marknadsföring och nå digital tillväxt behöver du veta vem du kommunicerar med. En stor del av marknadsföringsarbetet går ut på att formulera budskap som landar rätt hos dina respektive målgrupper. Med målgruppsanalys gör vi den här resan med er.

Vad är värdet av målgruppsanalys?

 

Värdet ligger i att med rätt målgruppsanalys ökar chansen att ditt budskap når mottagaren och dessutom uppfattas som attraktivt. För att ditt varumärke ska sticka ut i dagens mediebrus behöver du göra rätt investeringar i relevanta mediekanaler. Målgruppsanalyser är avgörande för att positionera sig på marknaden och segmentera sina målgrupper. Du sparar resurser i form av både tid och pengar genom att göra en ordentlig Target Audience Analys.

 

Hur arbetar vi med Target Audience Analys?

 

Vi tar fram olika personas och utgår från dessa för att formulera budskap, välja rätt kanaler och erbjudande som ska lyftas fram. Vi visar er gärna målgruppsanalys exempel att få inspiration från. För att ni ska bli framgångsrika tar vi ett helhetsgrepp kring målgruppsanalysen så att ni får en ordentlig grund att stå på.

 

Inom området Målgruppsanalys erbjuder vi tjänster som:

 

  • Datainsamling – vi samlar in information om de målgrupper som är aktuella.

  • Målgruppsanalys – vi djupdyker och identifierar köpbeteenden och andra mönster.

  • Marknadsanalys – vi tittar på hur marknaden ser ut och hur ni kan positionera er

  • Personas – vi hjälper er att identifiera buyer persona som ni vill nå inom er målgrupp.

     

     

Marknadsföringen blir effektivare och investeringarna landar rätt. Vi hjälper företag att nå sina drömmar. Om du letar efter en marknadsföringsbyrå i närheten av Göteborg är Est Populo redo att rycka in. Kontakta oss om du vill komma igång med er målgruppsanalys.

Frågor och Svar
Vad är en målgrupp?

En målgrupp är den grupp av mottagare som du satsar på att nå med dina budskap i olika kanaler. Det är dessa som du exempelvis vill ska handla, läsa era nyheter, investera eller rekrytera.

 

Vad är personas?

En persona är en fiktiv inramning av en person och kan innehålla parametrar som exempelvis ålder, samhällsklass, kön, inkomstnivå och mediekonsumtion.

Vad innebär personas?

Personas guidar dig så att du kan formulera budskap, välja rätt ord och paketering. Det är även viktigt att välja rätt kanal där personen befinner sig. Vi vet till exempel att yngre personer spenderar mycket tid på Snapchat men äldre syns oftare i traditionella kanaler.

© Est Populo AB. All rights reserved 2020.

Om oss
Blogg
Kontakt

info@estpopulo.com
+46 763 278 457

Drottninggatan 25, 
411 14, Göteborg
Sverige

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle1.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });