+46763278457 info@estpopulo.om

Digital Marknadsföring

Vi erbjuder samtliga kanaler inom trafikdrivning och försäljning online. Det kan handla om att stärka närvaron i era sociala medier eller öka antalet leads som genereras. Ett helhetsgrepp kring den digitala marknadsföringen tas för att nå bästa möjliga utfall från insatserna i de olika kanalerna. Vi arbetar i snabba iterationer och testar ständigt nya lösningar, men kompletterar också genom beprövade marknadsföringsstrategier.

Email

Vad är e-postmarknadsföring?

 

Med email marketing uppvaktar du dina befintliga och potentiella kunder genom att skicka dem relevant innehåll i mailform. Med mailutskick och erbjudanden knyter du dina mottagare närmare dig och kan förmedla kunskap om ämnen inom branschen där du är verksam. E-postmarknadsföring är ett kostnadseffektivt sätt att aktivera och kommunicera med kunder som redan har visat ett intresse för dig genom att prenumerera på din e-postlista. Några vanliga former är transaktionella utskick, kampanjutskick och generella utskick.

Vad är värdet av att arbeta med e-postmarknadsföring?

 

För att ni ska bli framgångsrika inom email marketing finns ett nyckelord och det är relevans. Om ni inte förmedlar innehåll som uppfattas tillräckligt intressant kan utskicken istället få en negativ effekt. Det handlar om att bygga en bra relation till mottagarna. E-postmarknadsföring är ett av de mest kostnadseffektiva metoderna om det utförs på rätt sätt. Det finns gott om möjligheter för den som vill skapa automatiserade flöden av utskick baserade på dag-sekvenser eller regler.

Ytterligare ett värde med att använda email marketing som marknadsföringskanal är att du får direkt feedback på ditt arbete i och med att du kan bevaka öppningsfrekvens, klickfrekvens och transaktioner. Du kan sedan använda den här informationen för att förbättra dina e-postutskick.

 

Hur arbetar vi med email marketing?

 

Med flera års erfarenhet kan vi hjälpa företag att se över eller ta fram en strategi för att ta fram rätt meddelande för rätt kund vid rätt tidpunkt. Vi hjälper företag att göra rätt prioriteringar och utvärderar tillsammans med er vilket innehåll och vilken tonalitet som passar ert varumärke. Det handlar många gånger om att ta ett helhetsgrepp kring marknadsföringen för att upplevas som konsekvent och autentiskt.

 

Inom området email marketing erbjuder vi tjänster som:

 

  • A/B-testing gör vi för att testa olika varianter av utskick. Vi testar allt från titel, copy, utskickstider, utskicksdagar och varierar segmenteringen av kundlistor för att maximera utfallet.

  • Automatiserade email är funktionella och beteendedrivna mail som exempelvis välkomst- eller påminnelsemail. Med smarta regler triggas de av ett beteende och går iväg vid rätt tidpunkt.

  • Kampanj när det handlar om email marketing ramar in en serie utskick under samma tema. Använd kampanjformen för att sätta mål och utvärdera en särskild satsning.

  • Generella mailutskick kan handla om ett regelbundet nyhetsbrev som hjälper dig att underhålla och utveckla relationen med dina kunder och prospekts.

  • Transaktionella mail utgörs av en bekräftelse på en transaktion och kan till exempel innehålla en bokningsbekräftelse eller kontoinformation.

 

Behöver du en erfaren marknadsföringsbyrå i Göteborg som kan hjälpa dig med din epost marknadsföring? Då är EST Populo med sin samlade erfarenhet det självklara valet.

Frågor och Svar
Varför email marketing?

Email marknadsföring är ett effektivt sätt att bygga en relation till sina kunder. Dina mottagare blir ständigt påminda om ditt varumärke och om du skickar rätt mailutskick vid rätt tidpunkt är chansen stor att de väljer att handla från dig.

 

Vilka olika delar består e-postmarknadsföring av?

Området består huvudsakligen av tre olika delar. Dels finns det de transaktionella mailen som vanligtvis är kopplade till ett köp eller en bokning och innehåller någon form av bekräftelse. Kampanjen som form är vanlig då man arbetar med en inramad kampanj som rymmer en serie utskick på samma tema. Den sista delen är de generella mailutskick som typiskt sett kan utgöras av ett regelbundet nyhetsbrev.

Hur lyckas man med email marketing?

För att bli framgångsrik behöver man titta på parametrar som Click through rate (CTR), Open rate, Delivery Rate och Unsubscription rate för att bedöma och utvärdera hur dessa kan förbättras för att optimera utskicken.

 

 

 

© Est Populo AB. All rights reserved 2020.

Om oss
Blogg
Kontakt

info@estpopulo.com
+46 763 278 457

Drottninggatan 25, 
411 14, Göteborg
Sverige

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle1.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });